Субота, 20.04.2024, 15:04

Christian Library

Головна » 2011 » Грудень » 8 » Паломництво у Вічне місто
14:03
Паломництво у Вічне місто
Опис: Рим язичницький і Рим християнський. Ніде й ніколи не було безкомпромісного й героїчного протиборства жорстокості й любові, гордості і смиренності як тут, у вічному місті, в перші чотири століття нашої ери.

«Нічого подібного ні на телебаченні, ні в кіно не було ще створено. Це щось абсолютно унікальне і дуже актуальне ... » 
Сергій Шумаков (Генеральний продюсер «РТР»)

У фільмі розповідається про долі апостолів Петра і Павла, святих Тетяні, Варварі, Георгія Побідоносця та інших людей, які в перші століття християнства прийняли смерть за Христа. Як зауважив режисер стрічки Володимир Хотиненко, автори "не ставили за мету налякати глядачів, у фільмі знайшлося місце і гумору".

У жанрі репортажу коментують те, що відбувається на екрані польський режисер Кшиштоф Зануссі, російські кінематографісти Микита Міхалков, Юрій Соломін, Ірина Купченко, Володимир Машков.

Зйомки велися в підземеллях Риму, закритих для відвідувань. Проте представники Ватикану надали росіянам унікальну можливість закарбувати ці священні для християн місця.

"Це перший спільний кінопроект Російської православної церкви і Ватикану, і несподівана пропозиція очолити знімальну групу я прийняв з великим інтересом", - сказав режисер. За його словами, "хотілося показати, як християнство, зародившись на Святій Землі, поширилося за порівняно короткий термін на величезних територіях і стало однією з головних світових релігій".

Основою сценарію, природно, стали тексти Святого Письма, апостольські послання, а також книги грецьких і римських істориків та письменників, що оповідали про перших християнських громадах, їх спосіб життя і гоніння з боку влади. "Нам хотілося нагадати про подвиг перших християн, їх силі духу і мужність, які в ім'я своєї віри жертвували власним життям. І цей героїзм носив масовий характер", - підкреслив режисер.

Рік: 2005

Зміст

Зміст 
1. Апостол Павло

Ведучий - В. Машков 
У фільмі представлена різноманітна, Яскрава, повна внутрішніх конфліктів життя апостола Павла - пристрасного полеміста, найглібшого філософа, Страчених в Рімі. Глядача вперше відкрито побачим Справжні Місця проповідей апостола Павла.


2. Апостол Петро

Ведучий - К. Зануссі 
У фільмі розповідається про долю апостола Петра - першоверховним апостола християнської Церкви, про Його проповіді в Рімі, про Його страту І про шанування апостола Петра у Сучасної християнської цівілізації.


3. Ті, що йдуть на смерть

Ведучий Ю. Соломін 
ФІЛЬМ прісвяченій истории гонінь на християнство в I-IV століттях І складається з кількох новел, Що оповідають про найвідомішіх святих. Провідний розповість про життя Перших християн, влаштуванні також їх громад, і про ті, Як язічніцькій Рим перетворювалась страти християн в масові видовище.


4. Покровітелькі небесні

Ведуча І. Крупченко 
Оповідає про складні І героїчніх частку жінок-хрістіянок Перших століть. Занурюючі глядачів у світ римської сім'ї, ФІЛЬМ розповідає про Звичаї римських прізвіщ І про ті "складному віборі, перед Яким стояли Жінки - хрістіянкі, Між сімейнім щастям І вірністю Христу.

5. Костянтин та Олена

Ведучий М. Міхалков 
У фільмі детально показана бурхливих І трагічна, повна небезпеки частка Костянтина Великого. І життя імператріці Олені, Яка здійсніла, один з найбільшіх подвигів - набуття у Єрусалімі Животворящого Хреста Господнього та багатьох святинь, пов'язаних з життям Спасителя.

Категорія: Документальний | Переглядів: 948 | Додав: Ostin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Slilldamn  
0
Quinton, USA 2022 06 17 04 35 43 <a href=https://prilig.mom>priligy united states</a> Randal, USA 2022 05 20 07 39 37

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Категорії розділу
Мультфільм [1]
Драма [4]
Історичний [7]
Дитячий [0]
Документальний [3]
Детектив [0]
Містика [1]
Сімейний [2]
Пригодницький [1]
Фантастика [0]
Інше [0]
Серіал [1]
МУЗИКА [0]
Бойовик, військовий [0]
ПРЕЗЕНТАЦІЇ [0]
Кліпи [1]
Релігійне життя

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Основа

Християнський Інтернет

Християнський світогляд

Світло для Сходу

УГКЦ

The Book

Католицький Оглядач

Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0